ADAY ÖĞRENCİLER

Fen Eğitim Kurumlarını Keşfetmeye Hazır mısınız?

Öğrencilerimizin sınıf ve yaş gruplarına göre, farklı kat ve mekanlarda eğitim vermekteyiz. Elbette önce okulöncesi miniklerimizden başlayarak en güvenli biçimde dağılımlarını sağlamaktayız. Ortak kullanım alanları ise belli bir düzen ve sıra ile kullanımlara açılmaktadır.

Öğrencilerin sınıf seviyelerine uygun olarak ödev verilir. Öğrenciler, Fen GO programından şifreleri ile ödevleri takip edebilirler. Aynı seviyede şubelerin ödevleri ortaktır.

Sınıflarımızın mevcudu maksimum 20 dir.

Dersler 08.30’ da başlar, 16.35’ de biter.

Günde 9 ders yapılır. Sınıf, yaş ve seviyelere göre hazırlanan ders programı izlenir. Cuma günleri 8 ders yapılır.

İlk, orta ve lise seviyesinde haftada 2 saat sosyal etkinlik dersi yapılır. Sosyal etkinlikler okul açıldıktan üç hafta sonra başlar. Öğrenciler, tanıtım sonrası sosyal etkinlik seçme formunu üç tercih yaparak okul yönetimine teslim eder. Öğrenciler öncelikle birinci tercihlerine göre yerleşir. Aşağıdaki sınıf seviyelerine göre çalışmalar ortak yürütülür.

1 ve 2. sınıflar aynı gün
3 ve 4. sınıflar aynı gün
5 ve 6. sınıflar aynı gün
7 ve 8. sınıflar aynı gün
9 ve 10. sınıflar aynı gün
11 ve 12. sınıflar aynı gün

Çocuklarımızı fiziksel, duygusal ve sosyal yönden sağlıklı kendisine, ailesine, yaşadığı topluma ve çevresine karşı duyarlı, özgüven sahibi bireyler olarak yetiştirilmesini hedeflediğimiz eğitim sistemimizde gelişmelerini bütünsel bir yaklaşımla destekleyebilmek amacıyla okul içi sosyal aktivitelerimiz haricinde okul dışında da akademik takvimimiz doğrultusunda kültürel ve bilimsel geziler düzenlenir. Sınıf seviyelerine göre kamplar, şehir dışı ve yurt dışı geziler de yapılmaktadır.

Tiyatro ve sinema etkinliklerimiz tarihlere bağlı olarak yoğunluğu değişken olarak sürekli devam etmektedir. Okula davet ettiğimiz tiyatro ekipleri ile özel programlar düzenlenmekte ve bununla birlikte öğrencilerimiz çeşitli tiyatro eserlerini izlemesi sağlanmaktadır. Ayrıca bu konuda drama ve tiyatro öğretmenlerimiz öğrencileri ve ailelerini teşvik etmektedir.

Öğrencilerimiz okulumuzun eğitim anlayışı çerçevesinde kendi istedikleri branşları özgür irade ve özgüven ile tercih edebilir ve FEN Koleji Kampüsünde bulunan 2 adet 500’er kişi kapasiteye sahip kapalı spor salonumuzda ve yüzme havuzumuzda güvenli biçimde spor faaliyetlerini gerçekleştirebilirler. Beden Eğitimi dersleri ve spor aktiviteleri mevsimsel şartlara, eğitim programına, yaş-sınıf ve branşlara göre yeterli tüm imkânlara sahip spor salonumuz haricinde kampüsümüzün diğer açık ve kapalı alanlarında da önce güvenlik ve sağlık esasları dikkate alınarak yapılır. Ayrıca Perşembe ve Salı günleri okul sonrası çeşitli sportif aktiviteler yapılmaktadır. Cumartesi günleri FESK (basketbol) çalışmaları ve diğer sportif çalışmalar da yapılmaktadır.

Okulumuzda lise kısmı hariç kantin bulunmamaktadır. Çocuklarımızın okul öncesi dönemde, ilkokul ve ortaokulda sağlıklı beslenme alışkanlıklarını kazanmalarını istediğimiz için kantin hizmeti vermiyoruz. Çocuklarımıza uygun menülerimiz okulumuzun yemek komitesi tarafından belirlenmekte ve diyetisyen önerileri doğrultusunda son haline getirilip liste olarak velilerimize gönderilmektedir. Okulumuzun ana mutfağında kendi personelimiz tarafından hazırlanan yemeklerimiz sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere 3 öğünden oluşmaktadır. Kullanılan malzemeler bilinen, kaliteli marka ve ürünlerden oluşur.