FEN KOLEJİNİ TANIYALIM

Öğrenci Yaşamı

Nitelikli Eğitim İçin; Nitelikli Bir Eğitim Ortamı Gerekir!
2014 yılında Fen Eğitim Kurumları bünyesine katılan Fen Koleji Tuzla Kampüsü'müz tüm eğitim öğretim ve yaşamsal ihtiyaçlara cevap verebilen, modern, yeterli donanıma sahip 21600 m2 kapalı, 7000 m2 açık alana sahip bir yerleşkedir. Açık ve kapalı alanların tamamı çocuklarımızın güvenlikleri ve sağlıkları gözetilerek, 21.yy eğitimi için gereken yöntemlerin en verimli biçimde kullanılabilmesi için şekilllendirilmiştir.

Kolay ulaşılır açık tenefüs alanları, iç avluları, binalardaki geniş etkinlik alanları, tepe ışıkları ve en önemlisi her noktada doğal gün ışığı alabilen renkli mimarisiyle aydınlık, ferah ve enerji dolu bir çalışma ortamı sağlamaktadır.

Öğrencilerimizin tüm gereksinimleri düşünülerek tasarlanan kampüste doğal aydınlatmalı, her biri dijital donanımlı, etkileşimli akıllı tahta ve projeksiyon gibi bir çok teknolojik donanıma sahip 56 derslik bulunmaktadır.

Temel derslerin işlendiği sınıflar dışında; 750 kişilik spor salonu, 600 kişilik konferans ve tiyatro salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, görsel sanatlar, seramik ve resim atölyeleri, müzik, drama ve bale derslikleri, fen laboratuvarları ve jimnastik salonları gibi çocuklarımızın çeşitli ilgi ve becerilerine yönelik bir çok farklı derslik ve atölye de bulunmaktadır.