KURUMSAL

Fen Koleji Tarihçe

Fen Okulları, 6 Mayıs 1985 yılında Kurucumuz Zeynep Gülay Örsçekiç tarafından, Türkiye’deki akademik standartların yükseltilmesi misyonunun devamı olarak kurulmuştur. Fen Okulları, 21. Yüzyıl müfredatını yenilikçi ve ilerlemeci öğrenme ile harmanlayarak, öğrencilerimizin “içindeki gerçek potansiyeli keşfetmek ve geliştirmeyi” kendine görev edinmiştir.

Farklı kültürlerden gelen akademik bünyesi, çift-dilli eğitim programının kazandırdığı küresel bakış açısıyla Fen Okulu, akademik ve etik standartlar açısından en üst düzeydeki eğitim programını sürekli geliştiriyor. Anasınıfından 12. sınıfa kadar tüm öğrencilerinin entelektüel ve insani niteliklerini geliştirerek, kendilerine güvenen, ahlaklı, lider nitelikli ve sorumluluk sahibi dünya vatandaşları olmalarını amaçlıyor.

Kurucularımız, 1985 yılında, İstanbul’un en başarılı ve istikrarlı dershanelerinden; FEN Dershanesi’ni faaliyete geçirmişlerdir. Kurulduğu yıldan itibaren, en üst düzeyde başarı yakalayan; üniversite sınavlarında aldığı sonuçlar ile aileler ve öğrencilerin büyük güvenini kazanan dershanemiz, bir öğretim üssü olarak zihinlerde yer etmiştir. FEN Dershanesi, her yıl üniversiteye ve liselere hazırlık sınavlarında öğrencilerini topluca başarıya taşımanın yanı sıra, öğrencilerinin % 86’sını Türkiye'nin seçkin üniversitelerine yerleştirerek rekorlar kırmıştır.

Fen Eğitim Kurumları’nın, 30 yıllık birikimini aktardığı Fen Okulları Tuzla Kampüsü, kurumumuz için bir onur kaynağıdır. 2010 yılında arsa tahsisi yapılan ve imar çalışmaları başlayan bu eğitim tesisinde Eylül 2014 itibariyle eğitim öğretime başlanmıştır. Kampüsümüzde, fiziki yapı en son teknolojik imkânlar ile donatılmış, öğrenci başına düşen kapalı alan ve yeşil alan ile de Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiştir. Öğretim kadrosu, eğitim materyalleri, başarıya odaklı öğretim programı ve rekabetçi yapısı ile Fen Okulları Tuzla Kampüsü dünya standartlarında eğitim vermektedir.

Fen Eğitim Kurumları, kuruluş yılından itibaren, üzerine düşen büyük sorumluluğu çalışanları ile paylaşmış ve ast-üst, işçi-işveren gibi klasik kalıpların ötesinde üst düzey bir dayanışma, özveri ve ekip ruhu ile bugünkü başarı yakalanmıştır. Aile şirketi olan kurumumuzda her çalışanımız ailenin bir bireyi olarak görülür ve sevinçler, üzüntüler, başarılar paylaşılarak çoğalır.