YURT İÇİ ÜNİVERSİTE DANIŞMANLIĞI

Yurt İçi Üniversite ve Kariyer Danışmanlığımız, öğrencilerin her sınıf seviyesinde ilgi ve yeteneklerini keşfetmek ve bu değerlerine uygun en iyi yükseköğretim programlarına yerleşmelerini sağlamak için çalışmalar yürütür. Öğrencilerin, 9 ve 10. sınıflarda yeteneklerinin ve ilgilerinin belirlenmesine katkıda bulunarak, doğru dersleri seçmelerine yardımcı olur. Bu konuda öğretmen, veli ve öğrencilerle işbirliği içinde çalışır.

Kariyer hedefleri doğrultusunda yükseköğrenimlerini Türkiye’de sürdürmek isteyen 11 ve 12. sınıf öğrencileri ile gelecek planlamalarını değerlendirerek, bu konuda danışmanlık yapar. Öğrencilerimizin ve velilerimizin Türkiye’deki yükseköğretim sınav sistemini tanımaları yönünde sunumlar ve paylaşım toplantıları düzenler. Öğrencilerin yükseköğrenim sınavlarına hazır olmaları için 11 ve 12. sınıfta deneme sınavları düzenler ve sınav başarısını arttırıcı tedbirler alarak, öğrencileri bu konuda yönlendirir. Öğrencilerin Türkiye’deki üniversiteleri tanımaları doğrultusunda tüm çalışmaları düzenler.

Üniversitelerin yaz ve kış okullarını, meslek ve programlarını tanıtmak için düzenledikleri atölye çalışmalarına öğrencileri yönlendirir. Öğrencilerimizin mesleki hedefleri doğrultusunda iş yerlerine çeşitli geziler düzenleyerek meslekleri ve iş yaşamlarını yerinde görmelerini sağlar ve bir iş yeri tecrübesi kazanmalarına katkıda bulunur.

Kariyer hedeflerinde belirli yerlere gelmiş olan kişilerin tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşacakları ‘’Kariyer Söyleşileri’’ yapar. Öğrencilerin Yurt İçi Üniversite ve Kariyer hedeflerini olumlu yönde etkileyecek üniversite fuarı, meslekler günü, mezunlarla buluşma etkinliklerini düzenleyerek, öğrencilerin bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlar.